Seminář floristů na lysickém zámku

Lysický zámek hostil tři dny více jak šest desítek floristů a aranžérů, kteří se na našich hradech a zámcích starají o květinovou výzdobu, která je nedílnou součástí prezentace památky.

Po prohlídce zámku a jeho obnovené zahrady s unikátní kolonádou a zahradnictvím s oranžérií a fíkovnou, byly na programu obsáhlé odborné přednášky a také praktické ukázky techniky aranžování. Účastníci byli rozděleni do čtyř skupin, z nichž každá měla dané téma, kterému se věnovala.

Kromě klasického aranžování květin jako v období baroka se vázalo také v duchu rokoka se zapojením ovoce v zámeckých jídelnách. Novinkou však bylo vázání věnců, ať už adventních, vánočních, ale také letních a podzimních a také výzdoba svatební. Interiéry i exteriéry památek jsou vyhledávaným místem pro svatební obřady, a tak i tady je v čem se zlepšovat.

Vedoucím semináře byl pan Slávek Rabušic. A jak se díla seminaristů povedla, mohou návštěvníci vidět v rozkvetlém zámku Lysice a jeho zámecké zahradě do 8. 9. 2024 v rámci prohlídek.

Související akce

"Rozkvetlý zámek" výstava prací z floristického semináře na lysickém zámku

A8C451E9-0A81-4DC5-AF0F-5FBC86C8FA32 Netradiční prohlídka

Lysice

4. 9. 2024 – 8. 9. 2024

10.00 – 16.00